Zavřít

Objevte Asii v srdci Prahy

Restaurace a bar Spices nacházející se na malebné Malé Straně nabízí nápaditý výběr lahodných asijských pokrmů a koktejlů, na které se vám budou doslova sbíhat sliny. V prostředí restaurace Spices s nádherným renesančním klenutým stropem a soudobým designem, které je stejně inspirativní jako menu, má šéfkuchař Jiří Štift dokonalé zázemí pro svoji výjimečnou kuchyni.

Díky doplnění historické struktury tohoto bývalého kláštera ze 14. století nádhernými moderními detaily reprezentuje design restaurace Spices harmonické vyvážení kultur a odráží jak minulost a přítomnost města, tak asijské kořeny hotelu Mandarin Oriental. V kombinaci se skvělým kulinářským konceptem je restaurace Spices vycházející hvězdou pražského restauratérského nebe, která láká jak hotelové hosty, tak místní klientelu.

Bar Spices, podává vedle široké nabídky vín, piva a nealkoholických nápojů také širokou škálu originálních asijských i klasických koktejlů.


Pro rok 2016 byla Spices oceněna jako nejlepší restaurace v České republice Maurerovým výběrem Grand Restaurant.

Zavřít

Koření pro vaše smysly

Menu restaurace Spices nabízí kulinářskou cestu napříč Asií a využívá výhradně čerstvé potraviny, z nichž velká část pochází od místních českých zemědělců. Menu je servírováno v rodinném stylu doprostřed stolu a předkládá širokou škálu ingrediencí a chutí z celého kontinentu. Veškerá jídla jsou předkládána tradičním asijském způsobem. Mezi největší speciality patří thajské krabí koláčky s mangovou majonézou a čili, servírované na ručně vyrobeném nádobí, japonská gyoza s krevetami nebo indická kuřecí Tikka Masala s rýží basmati a chlebem pappadam.


Pro nabídku obědů, prosíme, navštivte stránky Lounge a Terasa.

Zavřít

Jiří Štift

Jeden z nadějných talentů pražské kulinářské scény, šéfkuchař Jiří Štift, začal v hotelu Mandarin Oriental pracovat v květnu 2009. Pan Štift absolvoval hotelový management v Praze a kulinářskou kariéru započal v hotelu InterContinental Praha. Poté obeplul svět na palubě slavné zaoceánské lodi Queen Elizabeth II, v jejichž prestižních kuchyních pracoval 6 měsíců. Po návratu do Prahy v roce 1999 pracoval pan Štift v pětihvězdičkovém hotelu v Praze a v roce 2002 se stal šéfkuchařem. Během jeho šestiletého působení se hotelová restaurace etablovala jako jedna z nejlepších v Praze. Šéfkuchaře Štifta doplňují v kuchyni kuchaři Zdeněk Křížek a Ondřej Hutník, kteří do restaurace Spices přinesli své jedinečné znalosti a dovednosti ze svých cest po Asii. Za svého působení se stal vůbec prvním šéfkuchařem v Praze, který získal vysoce hodnocené pětihvězdičkové ocenění Diamond Award od American Academy of Hospitality Sciences. Pan Štift rovněž získal četná ocenění Czech Gourmet Guide (Maurerův výběr Grand Restaurant).


Zavřít

Skvělé koktejly a moderní design

Bar Spices se nachází v přízemí a je součástí restaurace. Nabízí se jako ideální místo pro aperitiv či slavnostní koktejl. Bar je samostatnou destinací, která se v průběhu dne transformuje z uvolněného místa na noční podnik po setmění, kde se stále něco děje.

Originální koktejly, víno, čaj, čerstvě připravená káva a nealkoholické nápoje jsou k dispozici u baru nebo je lze servírovat u stolu v restauraci či v soukromém boxu. Mimo to nabízí menu výběr ze sushi, mořských plodů a čerstvých vegetariánských jídel.

Zavřít

Rezervovat stůl

Rezervaci lze provést jedním z níže uvedených způsobů.

Doporučujeme elegantní ale neformální oděv.


E-MAIL
spices@spicesrestaurant.cz

TELEFON
+420 233 088 750