Zavřít

Objevte Asii v srdci Prahy

Restaurace a bar Spices nacházející se na malebné Malé Straně nabízí nápaditý výběr lahodných asijských pokrmů a koktejlů, na které se vám budou doslova sbíhat sliny. V prostředí restaurace Spices s nádherným renesančním klenutým stropem a soudobým designem, které je stejně inspirativní jako menu, mají šéfkuchař Zdeněk Křížek a jeho zástupce Ordřej Hutník dokonalé zázemí pro svoji výjimečnou kuchyni. Díky doplnění historické struktury tohoto bývalého kláštera ze 14. století nádhernými moderními detaily reprezentuje design restaurace Spices harmonické vyvážení kultur a odráží jak minulost a přítomnost města, tak asijské kořeny hotelu Mandarin Oriental. V kombinaci se skvělým kulinářským konceptem je restaurace Spices vycházející hvězdou pražského restauratérského nebe, která láká jak hotelové hosty, tak místní klientelu.

Bar Spices, podává vedle široké nabídky vín, piva a nealkoholických nápojů také širokou škálu originálních asijských i klasických koktejlů.

Pro rok 2016 byla Spices oceněna jako nejlepší restaurace v České republice Maurerovým výběrem Grand Restaurant.

Zavřít

Koření pro vaše smysly

Menu restaurace Spices nabízí kulinářskou cestu napříč Asií a využívá výhradně čerstvé potraviny, z nichž velká část pochází od místních českých zemědělců. Menu je servírováno v rodinném stylu doprostřed stolu a předkládá širokou škálu ingrediencí a chutí z celého kontinentu. Veškerá jídla jsou předkládána tradičním asijském způsobem. Mezi největší speciality patří thajské krabí koláčky s mangovou majonézou a čili, servírované na ručně vyrobeném nádobí, japonská gyoza s krevetami nebo indická kuřecí Tikka Masala s rýží basmati a chlebem pappadam.


Pro nabídku obědů, prosíme, navštivte stránky Lounge a Terasa.

Zavřít

Zdeněk Křížek

Zdeněk Křížek započal svou kuchařskou kariéru v hotelu Jalta. Právě tam se poprvé setkal s asijskou kuchyní a také se zamiloval do japonské kuchyně díky teppanyaki – speciálnímu japonskému stolu s grilovací deskou pro úpravu jídel před zraky hostů. Po čtyřech letech působení odešel do hotelu Boscolo, kde vařil další tři roky. Od roku 2006 působí v hotelu Mandarin Oriental, Prague.

Za své desetileté působení v hotelu Mandarin Oriental, Prague získal pracovní zkušenosti z asijských hotelů v Číně, Malajsii a Japonsku, kde si prohluboval a rozšiřoval znalosti asijské kuchyně.

Od července 2016 zastává Zdeněk Křížek nově funkci šéfkuchaře restaurace a baru Spices, v kuchyni ho doplňuje sous chef Ondřej Hutník.

Zavřít

Skvělé koktejly a moderní design

Bar Spices se nachází v přízemí a je součástí restaurace. Nabízí se jako ideální místo pro aperitiv či slavnostní koktejl. Bar je samostatnou destinací, která se v průběhu dne transformuje z uvolněného místa na noční podnik po setmění, kde se stále něco děje.

Originální koktejly, víno, čaj, čerstvě připravená káva a nealkoholické nápoje jsou k dispozici u baru nebo je lze servírovat u stolu v restauraci či v soukromém boxu. Mimo to nabízí menu výběr ze sushi, mořských plodů a čerstvých vegetariánských jídel.

Zavřít

Rezervovat stůl

Rezervaci lze provést jedním z níže uvedených způsobů.

Doporučujeme elegantní ale neformální oděv.


E-MAIL
spices@spicesrestaurant.cz

TELEFON
+420 233 088 750